Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Αντιμέτωπη με κοινωνικές αναταραχές η Ευρώπη

Αν η Μητέρα Φύση δεν συνεργαστεί και ο χειμώνας είναι βαρύς τότε μπορεί να ξεσπάσουν κοινωνικές αναταραχές σε ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Αντιμέτωπη με κοινωνικές αναταραχές η Ευρώπη

Ένας βαρύς χειμώνας μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές στην Ευρώπη όπου η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει ήδη προκαλέσει «τρομακτικές» οικονομικές συνέπειες και δημιουργεί φόβους ύφεσης, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Γκεοργκίεβα τόνισε ότι η τρέχουσα κατάσταση σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κρατήσει μια δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και την ανάγκη να μην καταπνίξει την ανάπτυξη. 

«Υπάρχει σίγουρα φόβος ύφεσης σε κάποιες χώρες, ή ακόμα και αν δεν είναι ύφεση, κάτι που θα φαίνεται σαν ύφεση αυτόν τον χειμώνα» υπογράμμισε. «Και αν η Μητέρα Φύση αποφασίσει να μην συνεργαστεί, και ο χειμώνας είναι βαρύς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές» πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v