Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Νέα μέτρα €13 δισ. για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Μέχρι και επιδότηση μισθού περιλαμβάνει το νέο πακέτο αλά ιταλικά για την αντιμετώπιση των ιλιγγιωδών αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας. Παροχές Ντράγκι χωρίς προεκλογική σκοπιμότητα, δέκα μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές στη χώρα.

Ντράγκι: Νέα μέτρα €13 δισ. για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Ντράγκι για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναμένεται να εγκριθούν κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή, θα αγγίξουν τα 13 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της χρονιάς η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού ενέκρινε συνολικά μέτρα στήριξης 50 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της συνεχούς αύξησης της τιμής της ενέργειας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο πακέτο μέτρων θα περιέχει παράταση της επιστροφής φόρου στις επιχειρήσεις που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας, αλλά και τη δυνατότητα μείωσης του κόστους των λογαριασμών χάρη σε νέα κρατική βοήθεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να αυξήσει το εισοδηματικό όριο βάσει του οποίου τα νοικοκυριά θα μπορούν να εντάσσονται στα μειωμένα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών σε μηνιαίες δόσεις, από πέντε που είναι μέχρι σήμερα αναμένεται να φτάσουν τις επτά. Και, τέλος, να δοθεί «πράσινο φως» στη μερική κάλυψη -από το Δημόσιο- των μισθών υπαλλήλων που εργάζονται σε εταιρίες οι οποίες πλήττονται έντονα από την αύξηση της τιμής της ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v