Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό Champions League

Ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι μεγάλος, κάνοντας «την UEFA να το βλέπει ευνοϊκά και την ECA, που την επόμενη εβδομάδα έχει Γενική Συνέλευση στην Κωνσταντινούπολη, να τάσσεται υπέρ». Η UEFA πούλησε δικαιώματα $1,5 δισ., σε CBS, Viacom και Paramount.

Οι ΗΠΑ θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό Champions League

Οι Aμερικάνοι θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό του Champions League στις ΗΠΑ, προοπτική που αντιμετωπίζουν θετικά η UEFA και η ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων).

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η ισπανική εφημερίδα «As», σημειώνοντας ότι «όλο και περισσότεροι σημαντικοί τελικοί και τουρνουά παίζονται στις ΗΠΑ, αλλά από τη χώρα λείπει το... κερασάκι στην τούρτα, ο τελικός του Champions League, που δεν έφυγε ποτέ από τη "Γηραιά Ήπειρο", μία πρόκληση σε όλα τα επίπεδα».

Αναφέρεται ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι μεγάλος, κάνοντας «την UEFA να το βλέπει ευνοϊκά και την ECA, που την επόμενη εβδομάδα έχει Γενική Συνέλευση στην Κωνσταντινούπολη, να τάσσεται υπέρ».

Να σημειωθεί ότι η UEFA μόλις πούλησε τα δικαιώματά της για τις ΗΠΑ σε CBS, Viacom και Paramount για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί με την αλλαγή του κορυφαίου τουρνουά από το 2024.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων... βαδίζει προς τις ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί και τουρνουά από άλλες συνομοσπονδίες, όπως το Copa América και το Gold Cup.

Το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ παρουσιάζει ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι 22 από τους 28 συλλόγους του MLS έχουν ήδη γήπεδα ειδικά για ποδόσφαιρο που δεν επαναχρησιμοποιούνται από άλλα αθλήματα, όπως γινόταν.

Champions League: Ένα γκολ κάθε 33 λεπτά

Δέκα γκολ λιγότερα (39) σημειώθηκαν στους 16 αγώνες της 2ης αγωνιστικής του Champions League (49 είχαν σημειωθεί την 1η). Τα περισσότερα γκολ (από 19) έχουν μπει στο χρονικό διάστημα 46΄-60΄, 76΄-90΄ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UEFA. Έτσι έχουν σημειωθεί 88 γκολ, 2,75 ανά παιχνίδι ή διαφορετικά ένα γκολ κάθε 33 λεπτά, μετά από 32 από τα 125 συνολικά παχνίδια της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η Νάπολι έχει την καλύτερη επίθεση (με 7 γκολ), η Μπαρτσελόνα τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (65,6%), η Ρεάλ Μαδρίτης τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις (91,5%), η Σάλτσμπουργκ τα πιο πολλά τάκλιν (39), η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης τις πιο πολλές ανακτήσεις μπάλας (112).

Πρώτοι σκόρερ είναι οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπαρτσελόνα), Έρλινγκ Χάαλαντ (Μαντσεστερ Σίτι) κα Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) με 3 γκολ, ο Λεβαντόφσκι έχει και τα πιο πολλά σουτ στην εστία (6), Ο Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι) έχει τις περισσότερες ασίστ (3), τα περισσότερα (12) τάκλιν έχει κάνει ο Μάσιμο Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν), το μεγαλύτερο ποσοστό (98,5%) σε πάσες έχει ο Καλούλου (Μίλαν), ενώ τις πιο πολλές αποκρούσεις (12) έχει πραγματοποιήσει ο Ονάνα (Ίντερ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v