Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνει 10% τον κατώτατο μισθό η Ολλανδία

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη εν μέσω επιδείνωσης του κόστους ζωής. Πακέτο βοήθειας 18 δισ. ευρώ στους πολίτες, κοινωνικές παροχές και πλαφόν στην τιμή της ενέργειας ανακοίνωσε ο βασιλιάς.

Αυξάνει 10% τον κατώτατο μισθό η Ολλανδία

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος Α' της Ολλανδίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα ανακοινώσει αύξηση 10% στον κατώτατο μισθό, καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει διαρκώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Το μέτρο αποτελεί μέρος ενός πακέτου βοήθειας 18 δισ. ευρώ που έχει σκοπό να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την άνοδο των τιμών ενέργειας.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, έχουν ανακοινώσει αυξήσεις κατώτατου μισθού, αλλά η ολλανδική αύξηση είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, γράφουν οι Financial Times. Θα αυξηθούν επίσης κοινωνικές παροχές όπως το επίδομα παιδιού.

Η ολλανδική κυβέρνηση θα ανακοινώσει, τέλος, ανώτατο όριο στην τιμή της ενέργειας, «ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους», είπε ο βασιλιάς, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει από «προσωρινή πρόσθετη εισφορά των εταιρειών φυσικού αερίου και πετρελαίου».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v