Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε απεργία διαρκείας οι οδηγοί των κόκκινων λεωφορείων στο Λονδίνο

Πάνω από 2.500 οδηγοί της Arriva απεργούν με μισθολογικά αιτήματα. Σε κλοιό κινητοποιήσεων το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών και μεταφορών της Βρετανίας. Στον χορό μπαίνουν σιδηροδρομικοί, αλλά και εργαζόμενοι της United Airlines στο Χιθροου.

Σε απεργία διαρκείας οι οδηγοί των κόκκινων λεωφορείων στο Λονδίνο

Περισσότεροι από 2.000 οδηγοί λεωφορείων στο Λονδίνο, που εργάζονται για την εταιρεία δημόσιων μεταφορών Arriva, θα κατέβουν σε απεργία διαρκείας από τις 4 Οκτωβρίου διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, ανακοίνωσε το συνδικάτο Unite.

Παράλληλα, περίπου 600 οδηγοί λεωφορείων της Arriva με έδρα το Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας σχεδιάζουν να απεργήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου, μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Οι νέες απεργίες θα προκαλέσουν αναστάτωση στους επιβάτες, αλλά υπεύθυνη είναι αποκλειστικά η Arriva», τονίζει το Unite.

Η εταιρεία, με κεντρικά γραφεία στο Σάντερλαντ της βόρειας Αγγλίας, ανήκει στην κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn.

Το δίκτυο δημοσίων μεταφορών της Βρετανίας θα αντιμετωπίσει επιπλέον την πανεθνική απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, που προγραμματίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου, ταυτόχρονα με το ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Η επιδείνωση του κόστους ζωής στη Βρετανία έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους διάφορων κλάδων -από τους σιδηροδρόμους και τις αεροπορικές εταιρείας μέχρι τους δικηγόρους- είτε να απειλούν με απεργίες είτε να απεργούν για μισθολογικά ζητήματα.

Σε κινητοποιήσεις σκέφτονται να κατέβουν και οι 300 εργαζόμενοι της αμερικανικής αεροπορικής United Airlines που εργάζονται στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v