Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτος Βουλής έμεινε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Λουίτζι Ντι Μάιο

Ο Ντι Μάιο, πρώην ηγέτης του λαϊκιστικού "Κινήματος Πέντε Αστέρων", το οποίο εγκατέλειψε τον Ιούνιο για να ιδρύσει το κόμμα "Προσπάθεια Πολιτών", συγκέντρωσε μόλις το 24,3% των ψήφων.

Εκτος Βουλής έμεινε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Λουίτζι Ντι Μάιο

Ο ηγέτης του κόμματος "Προσπάθεια Πολιτών" και απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στην εκλογική του περιφέρεια της Νάπολης.

Ο Ντι Μάιο, πρώην ηγέτης του λαϊκιστικού "Κινήματος Πέντε Αστέρων", το οποίο εγκατέλειψε τον Ιούνιο για να ιδρύσει το κόμμα "Προσπάθεια Πολιτών", συγκέντρωσε το 24,3% των ψήφων έπειτα από την καταμέτρηση σε 403 από τα 440 εκλογικά κέντρα στην εκλογική περιφέρεια Νάπολη Φουοριγκρότα όπου το 2018 είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο υποψήφιος του "Κινήματος Πέντε Αστέρων", ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Σέρτζιο Κόστα, έχει μέχρι στιγμής σαφές προβάδισμα με 40,5% σε αυτή την εκλογική περιφέρεια.

Τρίτη έρχεται η υποψήφια της κεντροδεξιάς, η Μαρία Ροζάρια Ρόσι, με 22,2%, ενώ η υποψήφια του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione, η Μάρα Καρφάνια, έρχεται τέταρτη με 6,7%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v