Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες για το 2022

Πρωτιά για την Qatar Airways, αναδείχθηκε η καλύτερη αεροπορική στον κόσμο από τους ταξιδιώτες. Βραβεία και ανά κατηγορία καμπίνας. Καλύτερη οικονομική θέση κέρδισε η Emirates. Καλύτερη περιφερειακή αεροπορική στην Ευρώπη η AEGEAN.

Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες για το 2022

Καθώς ο κόσμος ξεκίνησε και πάλι τα ταξίδια μετά τους περιορισμούς της Covid-19 και ο τουρισμός επανέρχεται σταθερά στην ημερήσια διάταξη, το ερώτημα που απασχολεί πλέον είναι με ποια εταιρεία να πετάξει κάποιος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Qatar Airways αναδείχθηκε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο στα Skytrax World Airline Awards 2022, ενώ η Singapore Airlines και η Emirates βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Σε μια ισχυρή εμφάνιση για τους αερομεταφορείς Ασίας-Ειρηνικού, η ιαπωνική All Nippon Airways και η αυστραλιανή Qantas Airways ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ενώ η κατά κύριο λόγο καθηλωμένη Cathay Pacific του Χονγκ Κονγκ έπεσε στη 16η θέση από την έκτη θέση πέρυσι.

Τα βραβεία ανέλυσαν επίσης την καλύτερη αεροπορική εταιρεία για κάθε κατηγορία καμπίνας. Η καλύτερη καμπίνα πρώτης θέσης πήγε στη Singapore Airlines, ενώ η Qatar πήρε την καλύτερη business class. Η Virgin Atlantic Airways κέρδισε στην premium οικονομική και η Emirates για την καλύτερη οικονομική καμπίνα.

Σε άλλες κατηγορίες, ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Scoot της Singapore Airlines κατέλαβε την πρώτη θέση για την καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους μεγάλων αποστάσεων. Η Singapore Airlines αναδείχθηκε αυτή με το καλύτερο προσωπικό καμπίνας και η ANA ήταν το νούμερο ένα όσον αφορά την καθαριότητα της καμπίνας.

Αυτές είναι οι κορυφαίες 20 αεροπορικές για το 2022, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες:

  1. Qatar Airways
  2. Singapore Airlines
  3. Emirates
  4. All Nippon Airways (ANA)
  5. Qantas Airways
  6. Japan Airlines
  7. Turk Hava Yollari (Turkish Airlines)
  8. Air France
  9. Korean Air
  10. Swiss International Air Lines
  11. British Airways
  12. Etihad Airways
  13. China Southern
  14. Hainan Airlines
  15. Lufthansa
  16. Cathay Pacific
  17. KLM
  18. EVA Air
  19. Virgin Atlantic
  20. Vistara

«Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» η AEGEAN

Για 11η συνεχή χρονιά και 12η τα τελευταία δεκατρία χρόνια η AEGEAN κατέκτησε τον τίτλο της «Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, στα βραβεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, η AEGEAN βραβεύθηκε ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για 11η συνεχή χρονιά ενώ έλαβε και τη 2η θέση στην κατηγορία της «Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας Παγκοσμίως». Παράλληλα, συνέχισε να βρίσκεται μεταξύ των 10 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη για το προσωπικό καμπίνας που διαθέτει και την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v