Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη δουλειά ψάχνει το 70% των Αμερικανών

Περίπου το 5% των εργαζόμενων Αμερικανών έχουν πάνω από μια δουλειά, ενώ όσοι ψάχνουν επιπρόσθετη δουλειά εργάζονται ήδη 40 ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Δεύτερη δουλειά ψάχνει το 70% των Αμερικανών

To 70% των Αμερικανών ψάχνει επιπλέον δουλειά για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της πλατφόρμας Bluecrew σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, ημιαπασχολούμενους και ανέργους τον Σεπτέμβριο.

Όπως μεταδίδει το CNBC, σύμφωνα με την έρευνα, το 85% των Αμερικανών έχει αλλάξει τις καταναλωτικές του συνήθειες λόγω του πληθωρισμού, ενώ το 57% έχει αναζητήσει νέους ή επιπρόσθετους ρόλους κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

«Η ραγδαία άνοδος του πληθωρισμού αναγκάζει τους ανθρώπους να εξετάσουν όχι μόνο πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους, αλλά και πώς κερδίζουν τα χρήματά τους» ανέφερε αναλυτής της Bluecrew.

Σε πολλές περιπτώσεις, όσοι ψάχνουν επιπρόσθετη δουλειά εργάζονται ήδη 40 ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και αναλαμβάνουν επιπλέον εργασίες τα βράδια ή το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο υψηλός πληθωρισμός και οι οικονομικές ανησυχίες μπορεί να έχουν οδηγήσει σε ανάκαμψη το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal.

Περίπου το 5% των εργαζόμενων Αμερικανών έχουν πάνω από μια δουλειά, μεταξύ των οποίων και 440.000 που έχουν δύο δουλειές πλήρους απασχόλησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v