Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Δημοψηφίσματα»: Ποσοστά ως 98% στο «ναι» για προσάρτηση στη Ρωσία

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις τέσσερις περιοχές δείχνουν συντριπτική επικράτηση του «ναι». Η διαδικασία έχει καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα.

«Δημοψηφίσματα»: Ποσοστά ως 98% στο «ναι» για προσάρτηση στη Ρωσία

Οι φιλορωσικές αρχές τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως το "ναι" κερδίζει, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά, όπως χαρακτηρίζονται, αποτελέσματα σε "δημοψηφίσματα" προσάρτησης από τη Ρωσία που έχουν καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι αρχές κάθε μιας από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές δήλωσαν πως το "ναι" εξασφαλίζει ανάμεσα στο 97% και το 98% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 20% έως 27% των ψήφων, μετέδωσαν τα πρακτορεία Ria Novosti, Tass και Interfax.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προσαρτήσει τις τέσσερις περιοχές, και να αποκαλέσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Ουκρανίας να τις ανακαταλάβει ως επίθεση στην ίδια τη Ρωσία. Είπε στις 21 Σεπτεμβρίου πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα προκειμένου να υπερασπιστεί την "εδαφική ακεραιότητα" της Ρωσίας.

Η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει κατ΄επανάληψη πως η προσάρτηση επιπλέον εδαφών από τη Ρωσία θα κατέστρεφε οποιαδήποτε πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v