Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιταλία βγάζει τον χειμώνα και χωρίς ρωσικό αέριο

Το ρωσικό αέριο αντιπροσωπεύει επί του παρόντος περίπου το 10% των ιταλικών εισαγωγών, από περίπου 40% πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ιταλία βγάζει τον χειμώνα και χωρίς ρωσικό αέριο

Η Ιταλία έχει προμηθευτεί επαρκείς προμήθειες φυσικού αερίου από τη Βόρεια Αφρική για να καλύψει τυχόν ελλείψεις αυτόν τον χειμώνα αν η Ρωσία διακόψει όλες τις εξαγωγές προς τη γειτονική χώρα, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Μια αύξηση των παραδόσεων φυσικού αερίου από την Αλγερία και την Αίγυπτο θα είναι σε θέση να καλύψει τις προμήθειες που εξακολουθεί να λαμβάνει η Ιταλία από τη Ρωσία, σημείωσαν οι πηγές του Bloomberg. 

Η Ιταλία αναμενόταν αρχικά να απεξαρτηθεί πλήρως από το ρωσικό αέριο μέχρι την άνοιξη του 2025.

Το ρωσικό αέριο αντιπροσωπεύει επί του παρόντος περίπου το 10% των ιταλικών εισαγωγών, από περίπου 40% πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις πηγές.

Ένας πολύ κρύος χειμώνας, μια ζημιά σε κάποιον αγωγό ή μια καθυστέρηση στις νέες προμήθειες θα μπορούσαν επίσης να κάνουν πιο δύσκολη την προσπάθεια της Ιταλίας να βγάλει τον χειμώνα χωρίς καθόλου ρωσικό φυσικό αέριο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v