Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν

Καθώς το Ιράν συνεχίζει να εξελίσσει το πυρηνικό πρόγραμμα παραβιάζοντας τη συμφωνία JCPOA, θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες να εφαρμόσουμε τις κυρώσεις, ανακοίνωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν

Οι ΗΠΑ  επέβαλαν την Πέμπτη νέες κυρώσεις σε εταιρείες που θεωρούν ότι εμπλέκονται στο εμπόριο πετροχημικών και πετρελαϊκών προϊόντων του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων κινεζικών, καθώς η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ότι θα λάβει νέες δράσεις για να ενισχύσει τους οικονομικούς περιορισμούς στην Τεχεράνη. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης νέες κυρώσεις σε βάρος δικτύου εταιρειών που όπως είπε εμπλέκονται στην πώληση ιρανικών πετροχημικών προϊόντων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρήστες στην Νότια και Ανατολική Ασία. 

Τα μέτρα βάζουν στο στόχαστρο Ιρανούς brokers στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδία, ανέφερε σε ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ. 

«Καθώς το Ιράν συνεχίζει να εξελίσσει το πυρηνικό πρόγραμμα παραβιάζοντας τη συμφωνία JCPOA, θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες να εφαρμόσουμε τις κυρώσεις στις πωλήσεις πετρελαϊκών και πετροχημικών προϊόντων του Ιράν» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σε ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v