Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες, που οδεύουν σε μεγάλες μηνιαίες απώλειες. Στο 3,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί το αργό. Οριακή άνοδος για τον χρυσό.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός τον Αύγουστο κινήθηκε υψηλότερα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,39% στις 29.111 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,26% στις 10.763 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 3.636 μονάδες. 

Ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από πτώση 0,1% τον Ιούλιο. Τους 12 μήνες έως τον Αύγουστο, ο δείκτης τιμών PCE αυξήθηκε 6,2%, μετά από άνοδο 6,4% τον Ιούλιο.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης τιμών PCE εκτινάχθηκε 0,6% σε μηνιαία βάση, αφού παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση, αυξήθηκε κατά 4,9% τον Αύγουστο, μετά από αύξηση 4,7% τον Ιούλιο.

«Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι πτώση του πληθωρισμού σε σταθερή βάση και απλώς δεν το βλέπουμε ακόμα. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει το σενάριο για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων που οδηγεί τις μετοχές χαμηλότερα και έτσι έχουμε την αντίδραση που βλέπουμε», τόνισε αναλυτής στο Reuters. 

Oι δείκτες οδεύουν προς τον χειρότερο μήνα μετά το sell off στην αρχή της πανδημίας. Ο S&P 500 έχει βουτήξει 8% από την αρχή του Σεπτεμβρίου, δοκιμάζοντας τα χαμηλά του Νοεμβρίου του 2020, ενώ ο Nasdaq έχει υποχωρήσει πάνω από 9%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 1,26% στα 80,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,25% στα 1.674 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,975 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 8 μονάδες βάσης στο 3,7%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v