Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περικυκλώθηκε ο ρωσικός στρατός στη Λίμαν

Εως και 5.500 Ρώσοι στρατιώτες εκτιμάται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη στρατηγικής σημασίας πόλη στα ανατολικά χωρίς να έχουν τρόπο να ξεφύγουν.

Περικυκλώθηκε ο ρωσικός στρατός στη Λίμαν

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ρωσικά στρατεύματα στην πόλη Λίμαν, στρατηγικής σημασίας για τους Ρώσους, σε μια επιχείρηση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού το Σάββατο.

Η κατάληψη της πόλης, την οποία η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει ως εφοδιαστικό κόμβο για τις δραστηριότητές της στα βόρεια της περιοχής του Ντόνετσκ, θα αποτελέσει σημαντική νέα ανατροπή για το σχέδιο του Κρεμλίνου να καταλάβει όλη τη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς.

«Ο ρωσικός στρατός στην περιοχή της Λίμαν είναι περικυκλωμένος», δήλωσε ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος των ανατολικών δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η Λίμαν είναι σημαντική γιατί είναι το επόμενο βήμα προς την απελευθέρωση του ουκρανικού Ντονμπάς. Είναι μια ευκαιρία να πάμε πιο μακριά στην Κρεμίννα και το Σιεβιεροντόνετσκ και είναι πολύ σημαντική από ψυχολογική άποψη» είπε.

Οι ρωσικές δυνάμεις στη Λίμαν ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 5.000 με 5.500 στρατιώτες, αλλά ο αριθμός των περικυκλωμένων στρατευμάτων μπορεί να μειώθηκε λόγω των απωλειών και ορισμένων στρατιωτών που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την περικύκλωση, είπε ο Τσερεβάτι.

Είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα καταβάλλουν ανεπιτυχείς προσπάθειες να σπάσουν την περικύκλωση. «Κάποιοι παραδίδονται, έχουν πολλούς νεκρούς και τραυματίες, αλλά η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει ακόμα», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v