Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Ουκρανοί προελαύνουν στο Λουγκάνσκ, παραδέχονται οι φιλορώσοι

Από το Ντονέτσκ πέρασαν στα εδάφη και της δεύτερης αποσχισθείσας επαρχίας. Αναμένεται νέα ουκρανική επίθεση από στιγμή σε στιγμή, αν και «στην πραγματικότητα, τα ουκρανικά στρατεύματα έπεσαν στον λάκκο και κατατροπώνονται».  

Οι Ουκρανοί προελαύνουν στο Λουγκάνσκ, παραδέχονται οι φιλορώσοι

Μετά την ανάκτηση της κομβικής πόλης Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία το Σαββατοκύριακο, οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν την αντεπίθεση και προέλασή τους στην περιοχή του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με φιλορώσους αξιωματούχους που επικαλείται το CNN.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατάφεραν να περάσουν τα διοικητικά σύνορα της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» και να αποκτήσουν βάση προς την κατεύθυνση του Λισιτσάνσκ», δήλωσε στο Telegram ο Αντρέι Μαρότσκο, στρατιωτικός ηγέτης στην αποσχισθείσα επαρχία.

Η Ρωσία ελέγχει σχεδόν ολόκληρο το Λουγκάνσκ. Οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν πριν από λίγες μέρες το χωριό Μπιλογκορίφκα και συνέχισαν την επίθεσή τους προς τις κατεχόμενες πόλεις Σβάτοβο και Κρεμίνα, δήλωσε φιλορώσος δημοσιογράφος και στρατιωτικός αναλυτής.

«Ενώπιον απειλής στην περιοχή Μπορόβαγια, αποφασίστηκε να αποσυρθεί η ομάδα μας στη γραμμή του ποταμού Ζερεμπέτς», έγραψε στο Telegram ο Γιούρι Ποντολιάκα.

«Στην περιοχή της Κρεμίνας, ο εχθρός δεν είναι ιδιαίτερα ενεργός, αλλά η συγκέντρωση στρατευμάτων υποδηλώνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει νέα επίθεση (προς Σβάτοβο)», συνέχισε.

Το Κίεβο προελαύνει τώρα στην περιοχή του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

«Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν κατά κόρον να διαδίδουν πληροφορίες ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πέρασαν τα διοικητικά σύνορα της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ" και πανηγυρίζουν», δήλωσε ο Αντρέι Μαρότσκο, σύμφωνα με το Lugansk Media Centre.

«Αλλά για τον στρατό δεν υπάρχουν διοικητικά όρια τώρα. Στην πραγματικότητα, τα ουκρανικά στρατεύματα έπεσαν στο λάκκο και κατατροπώνονται από τα στρατεύματά μας», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v