Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία κατηγορεί τις ΗΠΑ για αστρονομικές τιμές στο φυσικό αέριο

Περισσότερη αλληλεγγύη από τις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή βοήθειας στους συμμάχους τους που πιέζονται από την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Η Γερμανία κατηγορεί τις ΗΠΑ για αστρονομικές τιμές στο φυσικό αέριο

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ και άλλoυς «φιλικούς» προμηθευτές φυσικού αερίου για αστρονομικές τιμές, υποδηλώνοντας ότι επωφελούνται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων φιλικών χωρών, μερικές φορές πετυχαίνουν αστρονομικές τιμές [για το φυσικό αέριο τους]. Φυσικά, αυτό δημιουργεί προβλήματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στην περιφερειακή γερμανική εφημερίδα NOZ σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η οποία μεταφράστηκε από το NBC News.

Ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη από τις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή βοήθειας στους συμμάχους τους που πιέζονται από την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

«Οι ΗΠΑ επικοινώνησαν μαζί μας όταν οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν και αξιοποιήθηκαν τα εθνικά αποθέματα πετρελαίου στην Ευρώπη. Νομίζω ότι μια τέτοια αλληλεγγύη θα ήταν επίσης καλή για τον περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου», είπε.

Ο Χάμπεκ, συναρχηγός του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού του Βερολίνου με επικεφαλής τον κεντροαριστερό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει επίσης να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κρίση φυσικού αερίου στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v