Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το τεράστιο κοίτασμα αερίου που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ευρώπη

Οι κίνδυνοι σεισμών στην Ολλανδία κάνουν τους ντόπιους απρόθυμους να καλύψουν τις ενεργειακές ελλείψεις της Γηραιάς Ηπείρου.

Το τεράστιο κοίτασμα αερίου που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ευρώπη

Κάτω από τους βαλτότοπους της Ολλανδίας βρίσκεται το μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου της Ευρώπης. Οπως αναφέρει το Bloomberg, το εκτεταμένο κοίτασμα του Groningen έχει αρκετή αναξιοποίητη δυνατότητα για να αντικαταστήσει, από αυτόν τον χειμώνα, μεγάλο μέρος των καυσίμων που εισήγαγε η Γερμανία κάποτε από τη Ρωσία.

Αντίθετα, το πεδίο βρίσκεται σε διαδικασία διακοπής λειτουργίας και η Ολλανδία απορρίπτει τις εκκλήσεις να αντλήσει περισσότερο, ακόμη και όταν η Ευρώπη προετοιμάζεται για ίσως τον πιο σκληρό χειμώνα της από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος: Η γεώτρηση οδήγησε σε επαναλαμβανόμενους σεισμούς και οι Ολλανδοί αξιωματούχοι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την αντίδραση των κατοίκων, αθετώντας τις υποσχέσεις τους.

Το Groningen είναι ο βασικός πυλώνας των προμηθειών φυσικού αερίου της Ευρώπης από το 1963. Ακόμη και μετά από μισό αιώνα, εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 450 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα εξαγώγιμου αερίου σε αποθέματα, αξίας περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v