Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανικό «επίδομα θέρμανσης» $55 εκατ. στην Ουκρανία

Στην υποδομή θέρμανσης της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας επενδύει η USAID, δρομολογώντας παροχές και επισκευές που θα βοηθήσουν έως 7 εκατ. Ουκρανούς σε 19 χειμαζόμενες επαρχίες.

Αμερικανικό «επίδομα θέρμανσης» $55 εκατ. στην Ουκρανία

Επένδυση ύψους 55 εκατ. δολαρίων στην υποδομή θέρμανσης της Ουκρανίας ανακοίνωσε η Σαμάνθα Πάουερ, επικεφαλής του αμερικανικού κυβερνητικού οργανισμού για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID), καθώς η κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα.

«Η βοήθεια θα υποστηρίξει επισκευές και συντήρηση σωληνώσεων και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού για την παροχή θέρμανσης σε σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία και επιχειρήσεις σε όλη την Ουκρανία», σύμφωνα με δήλωση της USAID. 

«Θα ωφεληθούν άμεσα έως και επτά εκατομμύρια Ουκρανοί σε 19 επαρχίες», προστίθεται.

«Η USAID θα παρέχει επίσης γεννήτριες ρεύματος και εναλλακτικές πηγές καυσίμων σε νοσοκομεία, κέντρα εκτοπισμένων και καταφύγια για ευάλωτους πολίτες».

Για τον σκοπό αυτό η Πάουερ έφτασε στην ουκρανική πρωτεύουσα την Πέμπτη, αναφέρει το CNN, που υπενθυμίζει ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει πάνω από 16 δισ. δολάρια σε βοήθεια προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου στρατιωτικού πακέτου 1,1 δισ. δολαρίων με τη μορφή «πολυετούς επένδυσης» στην άμυνα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v