Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Credit Suisse αναζητά χρηματοδότη για spinoff της επενδυτικής τράπεζας

Η νέα οντότητα θα βασίζεται στο μοντέλο των «μπουτίκ» τραπεζών για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσίων. Άνοδος 2% για τη μετοχή στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

Η Credit Suisse αναζητά χρηματοδότη για spinoff της επενδυτικής τράπεζας

H Credit Suisse προσπαθεί να προσελκύσει εξωτερικό επενδυτή για να χρηματοδοτήσει ένα spinoff των μονάδων συμβουλευτικής και επενδυτικής τραπεζικής, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αναδιάρθρωσης της ελβετικής τράπεζας. 

Η ελβετική τράπεζα αναζητά έναν εξωτερικό επενδυτή για να πάρει μερίδιο σε μια νέα «μπουτίκ» τράπεζα και να προσφέρει κεφάλαιο και χρηματοδότηση για την πρόσληψη και διατήρηση ταλαντούχου προσωπικού, ανέφεραν πηγές στο Βloomberg. 

Ένα από τα ονόματα για τη νέα τραπεζική οντότητα, η οποία θα αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις ΗΠΑ, είναι το First Boston, σημείωσαν οι πηγές. 

Η ανεξαρτητοποίηση της μονάδας συμβουλευτικών υπηρεσιών για εξαγορές, συγχωνεύσεις και εκδόσεις χρέους και μετοχών ουσιαστικά θα διασπούσε την ελβετική τράπεζα σε τρία κομμάτια, με την Credit Suisse να κρατά μια συρρικνωμένη μονάδα trading. 

Η μετοχή της Credit Suisse ενισχύεται 2,2%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v