Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε έλλειμμα 4,5% του ΑΕΠ στοχεύει η κυβέρνηση Μελόνι το 2023

Ο νέος στόχος, που πρόκειται να ανακοινωθεί αργότερα, είναι σύμφωνος με τα προσχέδια που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα.

Σε έλλειμμα 4,5% του ΑΕΠ στοχεύει η κυβέρνηση Μελόνι το 2023

Η Ιταλία πρόκειται να στοχεύσει σε έλλειμμα 4,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2023, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, μια απόφαση που αντικατοπτρίζει την προσπάθεια εξισορρόπησης της πρωθυπουργού Μελόνι να τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφήνοντας παράλληλα κάποια περιθώρια για τη χρηματοδότηση εκλογικών υποσχέσεων.

Ο νέος στόχος, που πρόκειται να ανακοινωθεί αργότερα, είναι σύμφωνος με τα προσχέδια που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα. Είναι υψηλότερος από το 3,4% που είχε ορίσει η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, αλλά θα επιτρέψει στην Ιταλία να δείξει στην ΕΕ ότι θα μειώσει το έλλειμμα από το 5,1% του ΑΕΠ που αναμένεται φέτος, όπως απαιτείται από τους κανόνες του μπλοκ.

Η κυβέρνηση πρόκειται να επιβεβαιώσει τον στόχο του Ντράγκι για οικονομική ανάπτυξη 0,6% το επόμενο έτος. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα σχέδια της Ιταλίας για την οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο κατά την πρώτη επίσκεψη της Μελόνι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, καθώς ο προϋπολογισμός της χώρας θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ. Οι τελικοί αριθμοί, οι οποίοι θα δείχνουν επίσης τους στόχους της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια, θα μπορούσαν να αλλάξουν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είπαν οι πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v