Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολύσεις ξεκινά σήμερα η μητρική του Facebook

Την πόρτα εξόδου βλέπουν 11.000 εργαζόμενοι. Σε επικοινωνία με στελέχη, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε ότι είναι υπεύθυνος για τα «λάθη» της εταιρείας. Απογοήτευσαν τα κέρδη και έσοδα του τρίτου τριμήνου.

Απολύσεις ξεκινά σήμερα η μητρική του Facebook

Η μητρική του Facebook, Meta Platforms, σχεδιάζει να ξεκινήσει εκτεταμένες περικοπές θέσεων εργασίας σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Πρόκειται για μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους στον κολοσσό των social media, μετά τα απογοητευτικά κέρδη και την πτώση των εσόδων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα ενημερωθούν από το πρωί της Τετάρτης ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ μίλησε με στελέχη την Τρίτη για να τους προετοιμάσει για τις περικοπές, είπαν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας προσωπικές πληροφορίες. Στην επικοινωνία με τα στελέχη, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι είναι υπεύθυνος για τα «λάθη» της εταιρείας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Ένας εκπρόσωπος της Meta δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου το 10% της εταιρείας ή πάνω από 11.000 εργαζομένους, η οποία απασχολούσε πάνω από 87.000 υπαλλήλους έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Insider.

Οι μειώσεις θέσεων εργασίας της Meta έρχονται μετά τις περικοπές στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, κατά τις οποίες η εταιρεία μείωσε περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της, μετά την πώλησή της στον Έλον Μασκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v