Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απέτυχε στις δοκιμές φάρμακο της Roche για το Αλτσχάιμερ

Το φάρμακο, που ονομάζεται gantenerumab, δεν επιβράδυνε την κλινική πτώση σε άτομα με πρώιμη νόσο Αλτσχάιμερ, δήλωσε η φαρμακοβιομηχανία.

Απέτυχε στις δοκιμές φάρμακο της Roche για το Αλτσχάιμερ

Η Roche Holding δήλωσε ότι ένα πολυαναμενόμενο πειραματικό φάρμακο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ απέτυχε σε δυο μεγάλες έρευνες, προσθέτοντας μια ακόμα απογοήτευση σε έναν τομέα που αμαυρώθηκε με σειρά αποτυχίες.

Το υπό έρευνα φάρμακο, που ονομάζεται gantenerumab, δεν επιβράδυνε την κλινική πτώση σε άτομα με πρώιμη νόσο Αλτσχάιμερ, δήλωσε η φαρμακοβιομηχανία με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Καμία μελέτη δεν πέτυχε τον κύριο ερευνητικό της στόχο.

Οι προσδοκίες για το φάρμακο της Roche ήταν αυξημένες αφότου μια παρόμοια θεραπεία πριν από δύο μήνες δημιούργησε ελπίδες και έγινε το πρώτο προϊόν που επιβράδυνε την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ σε μια οριστική δοκιμή. Ωστόσο, η Roche είχε προειδοποιήσει -ειδικά δεδομένου του ιστορικού αποτυχιών στη συγκεκριμένη ασθένεια- ότι η επιτυχία της Biogen Inc. και της Eisai Co. δεν σήμαινε απαραίτητα ότι και το gantenerumab θα πετύχαινε.

Το φάρμακο είναι ένα αντίσωμα που στοχεύει την πρωτεΐνη βήτα αμυλοειδούς που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ. Αφαίρεσε λιγότερο βήτα αμυλοειδές στις έρευνες από ό,τι περίμεναν οι ερευνητές, δήλωσε η Roche.

Το φάρμακο θα μπορούσε να έχει φέρει 6 δισεκατομμύρια δολάρια πωλήσεις ετησίως, υπολόγισαν οι αναλυτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v