Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Η εταιρεία Τραμπ με επιβράβευσε επειδή φοροδιέφευγα»

«Μου έδωσαν αύξηση αφού έμαθαν ότι φοροδιέφευγα για πάνω από μια δεκαετία», δηλώνει σε δίκη του Trump Organization ο πρώην οικονομικός διευθυντής Άλεν Βάισελμπεργκ.

«Η εταιρεία Τραμπ με επιβράβευσε επειδή φοροδιέφευγα»

Αφού έμαθαν το 2017 ότι ο επί χρόνια οικονομικός διευθυντής του Trump Organization Άλεν Βάισελμπεργκ φοροδιέφευγε για πάνω από μια δεκαετία, οι γιοι του Ντόναλντ Τραμπ, αντί να τον επιπλήξουν, αύξησαν τον μισθό του, κατέθεσε ο Βάισελμπεργκ στη δίκη της εταιρείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με την κατηγορία της φορολογικής απάτης.

Ο Βάισελμπεργκ κατέθεσε ότι η εταιρεία ακινήτων προχώρησε σε εκκαθάριση των φορολογικών της πρακτικών εν αναμονή του πρόσθετου ελέγχου, αφότου ο Τραμπ έγινε πρόεδρος και οι γιοι του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, ανέλαβαν τα ηνία της εταιρείας το 2017.

Ούτε ο Τραμπ ούτε τα παιδιά του έχουν κατηγορηθεί για αξιόποινη πράξη. Η εταιρεία έχει δηλώσει την αθωότητά της. Ο Βάισελμπεργκ, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι δεν πλήρωσε φόρους εισοδήματος ύψους 1,76 εκατ. δολαρίων, δήλωσε ένοχος τον Αύγουστο.

Κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης, και τα δύο παιδιά του Τραμπ αντιλήφθηκαν ότι η εταιρεία πλήρωνε τον Βάισελμπεργκ για προσωπικά έξοδα ως ανεξάρτητο εργολάβο, πρόσθετο εισόδημα που δεν δήλωνε ο ίδιος στις φορολογικές αρχές, είπε. 

Όταν η Σούζαν Χόφινγκερ, εισαγγελέας του γραφείου του περιφερειακού εισαγγελέα του Μανχάταν, ρώτησε αν το Trump Organization έκτοτε τον υποβίβασε ή τον τιμώρησε, ο Βάισελμπεργκ απάντησε «όχι».

«Σας δόθηκε ουσιαστικά μια αύξηση συνολικά 200.000 δολαρίων;» ρώτησε η Χόφινγκερ.

«Σωστά», απάντησε ο Βάισελμπεργκ, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε άδεια μετ' αποδοχών. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ο μισθός και το μπόνους του φέτος ξεπέρασαν το 1 εκατ. δολάρια και ελπίζει να λάβει κι άλλο μπόνους τον Ιανουάριο.

Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία δεν απέλυσε ή δεν επέπληξε άλλα δύο στελέχη που είχαν ασκήσει παρόμοιες πρακτικές. Είπε ότι ο ίδιος είχε μικρή αλληλεπίδραση με τον ίδιο τον Τραμπ σε ό,τι αφορά την εταιρεία, αφότου ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έγινε πρόεδρος.

Για να αποδείξουν την ενοχή του Trump Organization, οι εισαγγελείς πρέπει να αποδείξουν ότι ο Βάισελμπεργκ και άλλα στελέχη ενήργησαν υπό τις επίσημες ιδιότητές τους στην εταιρεία όταν φέρεται ότι έκαναν φοροδιαφυγή.

Δικηγόροι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι ο Βάισελμπεργκ ενήργησε για ίδιον όφελος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v