Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χασούρα $100 δισ. για τον Ελον Μασκ φέτος!

Παραμένει ο πιο πλούσιος στον κόσμο, με περιουσία 169,8 δισ. δολαρίων. Ενα χρόνο πριν, έπιασε peak στα $340 δισ. Οι μετοχές της Tesla έχουν χάσει 52% φέτος.

Χασούρα $100 δισ. για τον Ελον Μασκ φέτος!

Ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολάρια οι απώλειες του Έλον Μασκ για το 2022, καθώς οι μετοχές της Tesla έπεσαν στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών.

Ο συνιδρυτής της Tesla εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 169,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ακόμη και αν αυτή συρρικνώθηκε κατά 8,6 δισ. δολάρια τη Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, έχει χάσει 100,5 δισ. δολάρια φέτος -τα περισσότερα από οποιονδήποτε στον δείκτη-, μετά το peak που έπιασε η περιουσία του στα 340 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, την ώρα που παλεύει με τους αυξανόμενους περιορισμούς που σχετίζονται με την Covid στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της εκτός των ΗΠΑ. Η εταιρεία που εδρεύει στο Όστιν του Τέξας ανακοίνωσε πρόσφατα ανάκληση 300.000 αυτοκινήτων λόγω ελαττωματικών πίσω φώτων, ενώ παράλληλα παλεύει με τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα αυξανόμενα κόστη πρώτων υλών.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 6,8% στα 167,87 δολάρια στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020- ενώ έχουν χάσει 52% φέτος.

Ο Μασκ, 51 ετών, είναι επίσης ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο απέκτησε τον περασμένο μήνα για 44 δισ. δολάρια. Η εταιρεία έχει χάσει περίπου το 60% του εργατικού της δυναμικού από τότε που ανέλαβε ο Μασκ. 

Η εξάρτηση της Tesla από τον Μασκ αναφέρεται ως παράγοντας κινδύνου στα αρχεία ασφαλείας της, τονίζοντας ότι «αν και ο κ. Μασκ περνά σημαντικό χρόνο για την Tesla και είναι ιδιαίτερα ενεργός στη διαχείρισή μας, δεν αφιερώνει τον πλήρη χρόνο και την προσοχή του στην αυτοκινητοβιομηχανία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v