Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκπρόσωπος Λ. Οίκου: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες

Αντιμετωπίζει τρομοκρατική απειλή και έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, δήλωσε ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Εκπρόσωπος Λ. Οίκου: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες

Η Τουρκία αντιμετωπίζει τρομοκρατική απειλή στον Νότο και έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, δήλωσε ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ναύαρχος ε.α. Τζον Κίρμπι, σύμφωνα με το Reuters.

Τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είχε αρκεστεί να δηλώσει: «Καλούμε σε αποκλιμάκωση στη Συρία για να προστατεύσουμε τη ζωή των πολιτών και να υποστηρίξουμε τον κοινό στόχο της ήττας του ISIS».

Αφού ξεκίνησαν οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές το Σαββατοκύριακο κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία ότι δεν εκπλήρωσαν τις υποσχέσεις τους να αναγκάσουν τους μαχητές να αποσυρθούν από τα τουρκικά σύνορα, «όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες που συνήφθησαν το 2019».

Ακόμη, ο Κίρμπι επανέλαβε την αμερικανική υποστήριξη στην επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο, υποστηρίζοντας ότι θα περιορίσει αποτελεσματικά την απόκτηση κερδών από τον Πούτιν, ενώ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την «πρόοδο» της χώρας, χωρίς να επιβεβαιώνει την πληροφορία της Τεχεράνης ότι έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 60% στις υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Φορντό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v