Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Πιέσεις ξενοδόχων για ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Την ψήφιση νέου νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης ζητούν οι ξενοδόχοι στην Ισπανία, περιγράφοντας την κατάσταση ως «εκτός ελέγχου».

Ισπανία: Πιέσεις ξενοδόχων για ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Τα καταλύματα που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση στις 20 μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας αρχίζουν να πλησιάζουν τον αριθμό των δωματίων των ξενοδοχείων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη με τους ξενοδόχους να ζητούν αυστηρότερη ρύθμιση για πλατφόρμες όπως το Airbnb.

H ένωση τουριστικών επιχειρήσεων Exceltur ανακοίνωσε ότι περίπου 300.000 κατοικίες προσφέρονται για βραχυχρόνια ενοικίαση στις 20 μεγαλύτερες ισπανικές πόλεις, ενώ τα δωμάτια των ξενοδοχείων ανέρχονται σε 389.779. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Exceltur ζητά την ψήφιση νέου νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης, περιγράφοντας την κατάσταση ως «εκτός ελέγχου».

«Πρέπει να παίζουμε όλοι με ίσους όρους. Οι ιδιοκτησίες αυτές πρέπει να πληρούν κάποια κριτήρια» τόνισε ο Γκαμπριέλ Εσκαρέρ, ο οποίος είναι CEO της μεγαλύτερης αλυσίδας ξενοδοχείων της Ισπανίας, Melia, και επικεφαλής της Exceltur. 

Μεταξύ των μέτρων που ζητούν οι ξενοδόχοι είναι να υποχρεώνονται οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τις κατοικίες τους σε πλατφόρμες να λαμβάνουν ειδική άδεια ώς πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v