Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας τα επόμενα δύο τρίμηνα

Η αβεβαιότητα για τον ενεργειακό εφοδιασμό, καθώς και οι υψηλές τιμές καταναλωτή επιβάρυναν την οικονομία. Ωστόσο, η τράπεζα σημείωσε ότι η έλλειψη φυσικού αερίου «μπορεί πιθανότατα να αποφευχθεί».

Bundesbank: Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας τα επόμενα δύο τρίμηνα

H οικονομία της Γερμανίας αναμένεται να συρρικνωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2022 καθώς και το πρώτο τρίμηνο του 2023 και να εισέλθει σε ύφεση, όπως ενημέρωσε η Deutsche Bundesbank (Buba) στη μηνιαία έκθεσή της την Τετάρτη.

Η τράπεζα τόνισε ότι «η έκταση της ύφεσης είναι εξαιρετικά αβέβαιη». Σύμφωνα με την έκθεση, η αβεβαιότητα για τον ενεργειακό εφοδιασμό, καθώς και οι υψηλές τιμές καταναλωτή επιβάρυναν την οικονομία. Ωστόσο, η τράπεζα σημείωσε ότι η έλλειψη φυσικού αερίου «μπορεί πιθανότατα να αποφευχθεί».

Σημείωσε επίσης ότι ο πληθωρισμός συνέχισε να εκτινάσσεται και προειδοποίησε ότι ο διψήφιος πληθωρισμός στη χώρα θα μπορούσε «να διαρκέσει ακόμη και το νέο έτος». Ωστόσο, η τράπεζα σημείωσε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να «μειωθεί» από το φρένο της τιμής του φυσικού αερίου και ρεύματος, σύμφωνα με το οποίο ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώνουν το 80% της κατανάλωσής τους σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, με 12 και 9,5 λεπτά/kWh αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v