Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kίνα: Συγκρούσεις εργαζομένων-αστυνομίας σε εργοστάσιο παραγωγής iPhone

Oι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Foxconn κοινοποίησαν περισσότερα από δώδεκα βίντεο που δείχνουν το προσωπικό να συγκρούεται με σειρές αστυνομικών οπλισμένων με ρόπαλα και ντυμένους με λευκό προστατευτικό εξοπλισμό.

Kίνα: Συγκρούσεις εργαζομένων-αστυνομίας σε εργοστάσιο παραγωγής iPhone

Βίαιες διαμαρτυρίες ξέσπασαν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο στην κεντρική Κίνα, καθώς οι αρχές στην εγκατάσταση της Foxconn προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού διατηρώντας παράλληλα την παραγωγή ενόψει της περιόδου των εορτών. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο στη Ζενγκζού κοινοποίησαν περισσότερα από δώδεκα βίντεο που δείχνουν το προσωπικό να συγκρούεται με σειρές αστυνομικών οπλισμένων με ρόπαλα και ντυμένους με λευκό προστατευτικό εξοπλισμό.

Τα βίντεο δείχνουν αστυνομικούς να χτυπούν εργάτες, με κάποιους να αιμορραγούν από τα κεφάλια τους και άλλους να απομακρύνονται κουτσαίνοντας.

Το αυστηρό καθεστώς μηδενικής ανοχής του Πεκίνου απέναντι στον κορωνοϊό δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στη λειτουργία του εργοστασίου της Foxconn στη Ζενγκζού, το οποίο συνήθως απασχολεί περισσότερους από 200.000 εργαζόμενους.

Η αναταραχή της Τετάρτης θα εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το δυνητικό πλήγμα στην παραγωγή της Apple από τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς πάνω από το 95% των iPhone παράγονται στην Κίνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v