Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Αγοράστε κινεζικές μετοχές, πουλήστε αμερικάνικες

Η Bank of America επιμένει... κινεζικά. Πού οφείλεται η θετική προοπτική Χονγκ Κονγκ, Σεντζέν και Σανγκάης, γιατί συνεχίζεται ο κατήφορος για την αμερικανική τεχνολογία.

BofA: Αγοράστε κινεζικές μετοχές, πουλήστε αμερικάνικες

Όλο και περισσότεροι στρατηγικοί αναλυτές «ψηφίζουν» κινεζικές μετοχές, αναδεικνύοντάς τες σε κορυφαία αγορά για το 2023, σύμφωνα και με τον Μάικλ Χάρτνετ της Bank of America.

Το νέο οικονομικό άνοιγμα της Κίνας πρόκειται να δώσει ώθηση στις μετοχές, καθώς τα νοικοκυριά έχουν πλεονάζουσες αποταμιεύσεις, γράφουν οι αναλυτές της BofA σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας ότι ο αντίστοιχος τερματισμός των περιορισμών για την πανδημία ενίσχυσε τις μετοχές στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Συνέστησαν επίσης την πώληση αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών ως παράδειγμα μιας εκ των 10 κορυφαίων συναλλαγών για το 2023.

Ο Χάρτνετ ακολουθεί άλλους αναλυτές στην Wall Street που πρόσφατα έκλιναν προς Κίνα. Η Citigroup δήλωσε ότι η στροφή του Πεκίνου από την πολιτική Covid Zero, καθώς και τα υποστηρικτικά μέτρα για τον τομέα των ακινήτων θα πρέπει να αυξήσουν τα κέρδη, ενώ και η Morgan Stanley αύξησε τους στόχους της για τους δείκτες μετοχών της χώρας.

Covid-βαρόμετρο για τις κινεζικές μετοχές το 2022

Πρόκειται για προσεγγίσεις που ακολουθούν μια αρκετά απότομη ανάκαμψη των κινεζικών μετοχών, καθώς ο MSCI China Index σημείωσε άνοδο 19% αυτό τον μήνα και ο δείκτης Hang Seng εισήλθε σε θετικό πρόσημο. Ωστόσο, ο δείκτης MSCI Inc. παραμένει μειωμένος κατά 33% φέτος. Μέχρι τον Οκτώβριο, οι κινεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένου του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, είχαν ξεπουλήσει 6 τρισ. δολάρια από την κορύφωσή τους τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι αναλυτές της Bank of America «πόνταραν» επίσης στην πώληση μετοχών τεχνολογίας ΗΠΑ, παρά την πτώση 28% στον δείκτη Nasdaq 100 φέτος, που φαίνεται πως δεν είναι αρκετή. Οι τεχνολογικές εταιρείες βαρέων βαρών εισέρχονται σε στενωπό, καθώς η εποχή της χαλαρής νομισματικής πολιτικής έχει τελειώσει, ενώ θα ανακύψουν κίνδυνοι από περισσότερες ρυθμίσεις και κανονισμούς, σύμφωνα με τον Χάρτνετ.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών αντανακλούν μια ολοένα και πιο αρνητική οπτική για την αμερικανική τεχνολογία. Ο κλάδος αναμένει συρρίκνωση κερδών το 2023, κάτω από τις προσδοκίες του Οκτωβρίου για αύξηση 3,8%, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence. Για το S&P 500 συνολικά, οι αναλυτές αναμένουν αύξηση κερδών 3,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v