Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήσεις μισθών 12% από τα σούπερ μάρκετ Dia στην Ισπανία

Και ειδικά μπόνους σε ορισμένους χαμηλόμισθους εργαζομένους, προκειμένου να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό.

Αυξήσεις μισθών 12% από τα σούπερ μάρκετ Dia στην Ισπανία

Η ισπανική αλυσίδα λιανικών πωλήσεων Dia συμφώνησε να δώσει στους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ και τις αποθήκες αυξήσεις μισθών έως 12% κατά τα επόμενα δύο χρόνια, και επιπλέον ειδικά μπόνους σε ορισμένους χαμηλόμισθους εργαζομένους, προκειμένου να τους βοηθήσει να διαχειριστούν τις αυξημένες τιμές, δήλωσε η εταιρία στο Reuters.

Με βάση την προκαταρκτική συμφωνία με τα συνδικάτα, η εταιρία θα καταβάλει αυξήσεις μεταξύ 8% και 12% για το 2023 και το 2024 στο πλαίσιο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τα συνδικάτα στην Ισπανία πιέζουν για μεγάλες αυξήσεις μισθών λόγω των υψηλότερων τιμών.

Εκπρόσωποι ορισμένων εκ των 234.000 εργαζομένων στις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικής πώλησης στην Ισπανία ζητούν αυξήσεις ύψους τουλάχιστον 18% για να αντισταθμίζουν την άνοδο στο κόστος διαβίωσης που προκλήθηκε από την πανδημία της COVID-19, τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v