Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NASA: Η Ρωσία άρπαξε σιτάρι $1 δισ. από την Ουκρανία

Σχεδόν 6 εκατομμύρια τόνοι σιταριού συλλέχθηκαν από περιοχές που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το NASA Harvest.

NASA: Η Ρωσία άρπαξε σιτάρι $1 δισ. από την Ουκρανία

Η Ουκρανία έχει χάσει σιτάρια αξίας τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων το οποίο συγκομίστηκε σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία από δορυφορικές εικόνες από το πρόγραμμα επισιτιστικής ασφάλειας και γεωργίας της NASA.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανάλυση δίνει μια εικόνα για το τι συμβαίνει στα κατεχόμενα, όπου οι πληροφορίες ελέγχονται αυστηρά.

Χρησιμοποιεί ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης που ανιχνεύει τις αλλαγές υφής και χρώματος με βάση δορυφορικές εικόνες για να χαρτογραφήσει τα σημεία που έχει γίνει ή δεν έχει γίνει συγκομιδή.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια τόνοι σιταριού συλλέχθηκαν από περιοχές που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το NASA Harvest. Περίπου το 88% των χειμερινών καλλιεργειών που φυτεύτηκαν σε κατεχόμενες περιοχές συγκομίστηκαν, ενώ οι περιοχές στις οποίες δεν έγινε συγκομιδή βρίσκονται κυρίως κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v