Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάμερς: Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ότι αναμένει η αγορά

Στο 6% προβλέπει ότι θα φτάσουν τα επιτόκια της Fed o πρώην Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, προειδοποιώντας παράλληλα για κίνδυνο απότομης επιβράδυνσης της οικονομίας.

Σάμερς: Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ότι αναμένει η αγορά

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λόρενς Σάμερς, προειδοποίησε ότι η Fed πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμένουν σήμερα οι αγορές, λόγω των επίμονων πληθωριστικών πιέσεων.

«Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να μειώσουμε τον πληθωρισμό» ως τον στόχο της Fed, τόνισε ο Σάμερς στην εκπομπή «Wall Street Week» του Bloomberg Television. Όσο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed, «υποψιάζομαι ότι θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από ό,τι κρίνει τώρα η αγορά ή από ό,τι λένε» πρόσθεσε.

«Το έξι είναι σίγουρα ένα σενάριο που μπορούμε να γράψουμε», είπε ο Σάμερς σχετικά με το ανώτατο ποσοστό για τα επιτόκια της Fed. «Και αυτό μου λέει ότι το πέντε δεν είναι καλή υπόθεση».

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμα ότι η οικονομία μπορεί να επιβραδυνθεί απότομα. «Σε κάποιο σημείο οι καταναλωτές ξεμένουν από αποταμιεύσεις» σημείωσε, λέγοντας ότι από εκεί και πέρα αρχίζει ένα φαινόμενο χιονιστιβάδας με μαζικές πωλήσεις ακινήτων και χρεοκοπίες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v