Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μποτιλιάρισμα» από τάνκερ στα τουρκικά ύδατα

Περίπου 19 δεξαμενόπλοια περίμεναν κοντά στον Βόσπορο και στα Δαρδανέλια τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Μποτιλιάρισμα» από τάνκερ στα τουρκικά ύδατα

Κυκλοφοριακή συμφόρηση από δεξαμενόπλοια έχει δημιουργηθεί στα τουρκικά ύδατα μετά την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και καθώς οι τουρκικές αρχές ζητούν από τους ασφαλιστές να εγγυηθούν ότι όλα τα πλοία που πλέουν στα στενά της Τουρκίας είναι πλήρως καλυμμένα.

Με βάση τις κυρώσεις της ΕΕ που τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα, τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση σε ασφάλιση από δυτικές εταιρείες, εκτός εάν το πετρέλαιο πωληθεί κάτω από το ανώτατο όριο τιμής των 60 δολαρίων το βαρέλι.

Τέσσερα στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας δήλωσαν στους Financial Times ότι η Τουρκία ζήτησε νέα απόδειξη ασφάλισης από τα πλοία.

Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να εξάγει το πετρέλαιο της ακόμη και αν αποκοπεί από τις δυτικές ασφαλιστικές αγορές. 

Περίπου 19 δεξαμενόπλοια περίμεναν να διασχίσουν τα τουρκικά ύδατα τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους Financial Times. Τα πλοία είχαν αγκυροβολήσει κοντά στο Βόσπορο και τα Δαρδανέλια, τα δύο στενά που συνδέουν τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας με τις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v