Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν είναι ευχαριστημένοι με τις αυξήσεις μισθών οι εργαζόμενοι στην ΕΚΤ

Η προγραμματισμένη αύξηση μισθών δεν αντισταθμίζει τον πληθωρισμό. Το συνδικάτο θέλει να τροποποιήσει την αύξηση μισθού κατά 4,07%, που θα τεθεί σε ισχύ το 2023.

Δεν είναι ευχαριστημένοι με τις αυξήσεις μισθών οι εργαζόμενοι στην ΕΚΤ

Απογοητευμένοι είναι οι εκπρόσωποι του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς η προγραμματισμένη αύξηση μισθών δεν αντισταθμίζει τον πληθωρισμό που επί του παρόντος είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο στόχο του 2%.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το συνδικάτο της ΕΚΤ -γνωστό ως Διεθνής και Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίων Υπηρεσιών ή IPSO- θέλει να τροποποιήσει την αύξηση μισθού κατά 4,07%, που θα τεθεί σε ισχύ το 2023. Εχει ήδη γίνει μία αύξηση 1,48% για το 2022.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι» με την πρόταση, δήλωσε στο Bloomberg ο Carlos Bowles, αντιπρόεδρος του IPSO. «Με τον πληθωρισμό στη Γερμανία και την ευρωζώνη πιθανότατα γύρω στο 8,5% φέτος, σημαίνει σημαντική απώλεια αγοραστικής δύναμης».

Εάν οι πραγματικοί μισθοί είναι χαμηλότεροι από το προηγούμενο έτος, είπε, «αυτό βλάπτει το ηθικό των εργαζομένων και επίσης την εμπιστοσύνη τους προς τον Οργανισμό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v