Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euronext: Το Λονδίνο δεν είναι πια το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης

Η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων στη Γαλλία, εξαιρουμένων των ETF και των ADR, ξεπέρασε για λίγο εκείνη της Βρετανίας τον περασμένο μήνα.

Euronext: Το Λονδίνο δεν είναι πια το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης

Το Λονδίνο δεν είναι πλέον το κυρίαρχο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, λόγω Brexit, όπως σημειώνει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου της Ευρώπης.

«Το Λονδίνο ήταν το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άρεσε σε όλους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Euronext, Stephane Boujnah, στο Bloomberg. «Σήμερα, το Λονδίνο είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο Boujnah έκανε τις δηλώσεις αφού η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων στη Γαλλία, εξαιρουμένων των ETF και των ADR, ξεπέρασε για λίγο εκείνη της Βρετανίας τον περασμένο μήνα. Ενώ περισσότερα χρήματα αλλάζουν χέρια καθημερινά στο Λονδίνο από ό,τι στο Παρίσι, ο τζίρος σε όλα τα χρηματιστήρια του Euronext είναι διπλάσιος από αυτόν του Λονδίνου, είπε ο Boujnah.

Κανόνες από ΕΕ 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαιτήσει από τις τράπεζες να παρακολουθούν την έκθεσή τους σε εκκαθαριστικούς οίκους και να διατηρούν ενεργούς λογαριασμούς εκκαθάρισης στο μπλοκ ως μέρος των νέων κανόνων χρηματοπιστωτικής αγοράς που υπέβαλε η Κομισιόν.

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν περισσότερες επιχειρήσεις να μεταβούν σε οίκους εκκαθάρισης στην ηπειρωτική Ευρώπη από το City του Λονδίνου έως τον Ιούνιο του 2025, όταν λήγει η προσωρινή εξαίρεση που επιτρέπει στις τράπεζες και στους διαχειριστές χρημάτων της να εκκαθαρίζουν συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v