Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκρηξη κερδών για την Trafigura: Με $7 δισ. σε ένα χρόνο χτύπησε ρεκόρ

Είναι περισσότερα από τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια μαζί. Η αστάθεια και οι διαταραχές που πυροδότησε ο πόλεμος συνέβαλαν στη δημιουργία της πιο κερδοφόρας περιόδου στην ιστορία για τις εταιρείες που διακινούν ενέργεια, μέταλλα και καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο.

Εκρηξη κερδών για την Trafigura: Με $7 δισ. σε ένα χρόνο χτύπησε ρεκόρ

Το ρεκόρ των 7 δισ. δολαρίων κέρδισε ο Όμιλος Trafigura το τελευταίο οικονομικό έτος. Είναι περισσότερα από τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια μαζί, καθώς η εταιρεία trading εμπορευμάτων εισέπραξε από τις άγριες διακυμάνσεις των τιμών, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο, δήλωσε την Πέμπτη η Trafigura, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 318,5 δισ. δολάρια. Η επιχείρηση πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου είχε «μια εξαιρετικά δυνατή χρονιά», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Christophe Salmon.

Η αστάθεια και οι διαταραχές που πυροδότησε ο πόλεμος συνέβαλαν στη δημιουργία της πιο κερδοφόρας περιόδου στην ιστορία για τις εταιρείες που διακινούν ενέργεια, μέταλλα και καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο. Αντίπαλοι όπως η Glencore και ο Όμιλος Vitol έχουν επίσης ανακοινώσει υπερκέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v