Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά ξανά για τις τιμές ακινήτων στη Σουηδία

Οι τιμές των κατοικιών στη σκανδιναβική χώρα έχουν χάσει 13% και οι τιμές των διαμερισμάτων 12%, σε σύγκριση με τα peak τους νωρίτερα φέτος.

Βουτιά ξανά για τις τιμές ακινήτων στη Σουηδία

Πιο βαθιά έγινε η πτώση για τις τιμές ακινήτων στη Σουηδία τον Νοέμβριο, χωρίς να προσφέρει ανάσα στους ιδιοκτήτες κατοικιών, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια αποδυναμώνουν μια αγορά που είναι ήδη μέσα στις χειρότερες επιδόσεις των ανεπτυγμένων χωρών φέτος. Oι τιμές είχαν κάνει βουτιά και τον Οκτώβρη, στέλνοντας σήμα κινδύνου και για άλλες χώρες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι τιμές των κατοικιών στη σκανδιναβική χώρα έχουν χάσει 13% και οι τιμές των διαμερισμάτων 12%, σε σύγκριση με τα peak τους νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, τα οποία ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με έναν άλλο δείκτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αρκετοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένης της Riksbank, προβλέπουν πτώση 20% για την αγορά συνολικά. Παρόμοιο μέγεθος μειώσεων από τα peak προβλέπεται για χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νέα Ζηλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v