Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» για διόρθωση τιμών στο ευρωπαϊκό real estate

Τα δεδομένα συναλλαγών υποδηλώνουν ότι η πιθανότητα υποχώρησης των τιμών στο εγγύς μέλλον αυξάνεται, τονίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (ESRB).

«Καμπανάκι» για διόρθωση τιμών στο ευρωπαϊκό real estate

Οι τιμές των κατοικιών στην Ευρώπη ενδέχεται να βρίσκονται στα πρόθυρα πτώσης καθώς το οικονομικό περιβάλλον επιδεινώνεται και ο τομέας των εμπορικών ακινήτων βρίσκεται επίσης σε κίνδυνο, προειδοποίησε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (ESRB), ο οργανισμός παρακολούθησης χρηματοοικονομικών κινδύνων της ΕΕ.

«Ο κύκλος του real estate σε πολλές χώρες της Ε.Ε. ενδέχεται να φθάνει σε σημείο καμπής» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ESRB.

«Τα δεδομένα συναλλαγών και οι απαντήσεις των νοικοκυριών σε δημοσκοπήσεις που δείχνουν μείωση των προθέσεων για αγορά ή ανέγερση σπιτιού υποδηλώνουν ότι η πιθανότητα υποχώρησης των τιμών στο εγγύς μέλλον αυξάνεται» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Το ESRB πρόσθεσε ότι μια διόρθωση στην αγορά εμπορικών ακινήτων θα μπορούσε να αυξήσει τον πιστωτικό κίνδυνο για τραπεζικούς και μη τραπεζικούς δανειστές και να οδηγήσει σε μείωση της αξίας των collateral.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v