Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 10% για τη μετοχή της Γιουβέντους

Οι ιταλικές αρχές ποδοσφαίρου τιμώρησαν με 15 βαθμούς τον σύλλογο. Μια ακρόαση έχει προγραμματιστεί στα τέλη Μαρτίου για να αξιολογηθεί εάν θα διαταχθεί δίκη για τον πρώην πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι, άλλα 11 άτομα και τον ίδιο τον σύλλογο για ισχυρισμούς για ψευδείς οικονομικές πληροφορίες.

Βουτιά 10% για τη μετοχή της Γιουβέντους

Βουτιά 10% καταγράφουν οι μετοχές της Γιουβέντους σήμερα Δευτέρα, αφού οι ιταλικές αρχές ποδοσφαίρου τιμώρησαν με 15 βαθμούς τον σύλλογο για τις μεταγραφικές του συναλλαγές. Η απόφαση είναι χτύπημα για τη φήμη του και τις βραχυπρόθεσμες αθλητικές προοπτικές του.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Γιουβέντους, που έχει κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα, είναι τώρα 9η στη βαθμολογία της Serie A και αντιμετωπίζει έναν ανηφορικό αγώνα για να προκριθεί στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Γιουβέντους ισοφάρισε 3-3 με την Αταλάντα το βράδυ της Κυριακής στην πατρίδα της, το Τορίνο, στο πρώτο της παιχνίδι μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας αργά την Παρασκευή.

Ο σύλλογος είπε ότι θα περιμένει τους λόγους για την απόφαση, που αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της ποινής σε ανώτερο αθλητικό δικαστήριο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε ισχυρή θέση και θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι», δήλωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Σκαναβίνο, σε δήλωση το βράδυ της Κυριακής, προσθέτοντας ότι οι οπαδοί άλλων συλλόγων ήταν επίσης αντίθετοι στην απόφαση.

Η Γιουβέντους, που ελέγχεται από την εταιρεία Exor της οικογένειας Ανιέλι, αντιμετωπίζει έρευνα από τις αθλητικές και νομικές αρχές για τα λογιστικά της στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με τον σύλλογο είναι σε ευθυγράμμιση με τα πρότυπα του κλάδου.

Θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω αθλητικές κυρώσεις, καθώς ο σύλλογος φέρεται επίσης να έχει συμφωνήσει να πληρώσει τους παίκτες πολλές από τις περικοπές που υπήρξαν λόγω πανδημίας, χωρίς ωστόσο να τις εμφανίσει σωστά. Επίσης φέρεται να

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Δυστυχώς, αυτή η πρόταση μας δίδαξε ότι είναι άσκοπο να είμαστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι», είπε ο Σκαναβίνο, προσθέτοντας ότι αναμένει πως η ομάδα θα μαζέψει πολλούς βαθμούς στο γήπεδο.

Μια ακρόαση έχει προγραμματιστεί στα τέλη Μαρτίου για να αξιολογηθεί εάν θα διαταχθεί μια δίκη για τον πρώην πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι, άλλα 11 άτομα και τον ίδιο τον σύλλογο για ισχυρισμούς για ψευδείς οικονομικές πληροφορίες.

Οι μετοχές της υποχωρούν πλέον 4,8%, μετά την πτώση κατά 10% νωρίτερα, ενώ βρίσκονται σε πορεία για τη χειρότερη μέρα τους από τον Απρίλιο του 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v