Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: Ζητά $2,5 δισ. για έκτακτες υγειονομικές ανάγκες

Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο ασθένειας και πείνας, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού. «Ο κόσμος δεν μπορεί να κοιτάξει από την άλλη πλευρά και να περιμένει ότι αυτές οι κρίσεις θα επιλυθούν μόνες τους».

ΠΟΥ: Ζητά $2,5 δισ. για έκτακτες υγειονομικές ανάγκες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκίνησε τη Δευτέρα 23/1, ένα αίτημα χρηματοδότησης 2,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες υγείας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων στην Υεμένη, τη Συρία και την Ουκρανία.

«Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο ασθένειας και πείνας και χρειάζονται βοήθεια τώρα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Ο κόσμος δεν μπορεί να κοιτάξει από την άλλη πλευρά και να περιμένει ότι αυτές οι κρίσεις θα επιλυθούν μόνες τους».

Ο οργανισμός ανταποκρίνεται σε 54 άνευ προηγουμένου καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 11 που κατατάσσει στο υψηλότερο επίπεδο Βαθμού. Στο επίπεδο αυτό ανήκει ο πόλεμος στην Ουκρανία, των κρουσμάτων χολέρας και της ευλογιάς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και του υποσιτισμού στη Σομαλία.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, ο οποίος δυσκολεύτηκε να χρηματοδοτήσει ορισμένα προγράμματα λόγω ελαττωμάτων στο μοντέλο χρηματοδότησής του, έκανε έκκληση έκτακτης ανάγκης για πρώτη φορά πέρυσι, ζητώντας 3,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v