Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μήνυση κατά Google από 8 πολιτείες και κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές

Η μήνυση κατηγορεί την Google ότι χρησιμοποίησε παράνομα μέσα για να εξαλείψει οποιαδήποτε απειλή στην κυρίαρχη θέση της στις ψηφιακές διαφημιστικές τεχνολογίες.

ΗΠΑ: Μήνυση κατά Google από 8 πολιτείες και κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση κατά της Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά ψηφιακής διαφήμισης, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που έχει δει το Reuters.

Στη μήνυση η αμερικανική κυβέρνηση τονίζει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός χρησιμοποίησε παράνομα μέσα που αντίκεινται στους κανόνες του ανταγωνισμού για να εξαλείψει οποιαδήποτε απειλή στην κυρίαρχη θέση της στις ψηφιακές διαφημιστικές τεχνολογίες. 

Oι αρχές κατηγορούν επίσης τη Google ότι έχει «διάχυτες συγκρούσεις συμφερόντων» διότι ελέγχει πολυάριθμες πτυχές της ψηφιακής διαφημιστικής αγορές, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν οι κάτοχοι ιστοσελίδων για να πουλήσουν διαφημιστικό χώρο και το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο για την πώληση διαφημίσεων. 

Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί την Google για παραβίαση του Αντιμονοπωλιακού Νόμου Σέρμαν του 1890, τον κυριότερο αντιμονοπωλιακό νόμο στη χώρα. Διεκδικεί την καταβολή αποζημιώσεων και τη διάσπαση του Google Ad Manager.

H Google απάντησε ότι η μήνυση προσπαθεί να επιλέξει «νικητές και χαμένους στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό διαφημιστικό τεχνολογικό τομέα».

Αυτή είναι η δεύτερη μήνυση της κυβέρνησης κατά της Google για μονοπωλιακές πρακτικές. 

Η μήνυση που είχε καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο 2020 επικεντρώνεται στο μονοπώλιο της Google στις διαδικτυακές αναζητήσεις. 

Στη μήνυση συμμετέχουν και οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η Καλιφόρνια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v