Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολλανδία: Πρόστιμο €3,3 εκατ. στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase

H κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας ανέφερε ότι η Coinbase λειτουργούσε παράτυπα στη χώρα από τον Νοέμβριο του 2020 ώς τον Αύγουστο του 2022.

Ολλανδία: Πρόστιμο €3,3 εκατ. στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η ολλανδική κεντρική τράπεζα (DNB) επέβαλε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ στo αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase επειδή δεν προχώρησε στην απαιτούμενη εγγραφή στην Ολλανδία πριν προσφέρει υπηρεσίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το πρόστιμο είναι ανάλογο με αυτό που επιβλήθηκε στο ανταλλακτήριο Binance τον Ιούλιο.

Η Coinbase ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση της κεντρικής τράπεζας, η οποία όπως σημείωσε «δεν περιλαμβάνει κάποια κριτική στις πραγματικές υπηρεσίες που προσφέρουμε» και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά κρυπτονομισμάτων στην Ολλανδία είναι υποχρεωμένες να εγγράφονται ως φορείς διαβίβασης χρημάτων. 

H κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας ανέφερε ότι η Coinbase ήταν παράτυπη από τον Νοέμβριο του 2020 ώς τον Αύγουστο του 2022. Κατά την περίοδο αυτή ένας μεγάλος αριθμός περίεργων συναλλαγών μπορεί να πέρασε απαρατήρητος από τις ερευνητικές αρχές, τόνισε η τράπεζα. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v