Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων οι λοιμώξεις Covid στην Αγγλία

Πέρασαν κάτω από το ένα εκατομμύριο, μειωμένες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού. Θετικά τα νέα και από το μέτωπο της γρίπης, αν και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο χειμώνας δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων οι λοιμώξεις Covid στην Αγγλία

Συνεχίζουν καθοδικά οι μολύνσεις από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας σε χαμηλό επτά εβδομάδων στην Αγγλία κάτω από το 1 εκατομμύριο, όπως έδειξε η εβδομαδιαία έρευνα Covid-19 από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, στην Αγγλία, το 1,62% του πληθυσμού ή ένας στους 60 ανθρώπους, βρέθηκε θετικός την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου, από 2,6% την προηγούμενη εβδομάδα, διαπίστωσε η ONS. Στα τέλη Δεκεμβρίου, το ποσοστό των μολύνσεων έφτασε το 4,5%.

Μειώσεις καταγράφηκαν και σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και στη Βόρεια Ιρλανδία το ποσοστό μόλυνσης εξακολουθεί να κυμαίνεται λίγο πάνω από το 3%.

«Τα κρούσματα στην Αγγλία είναι και πάλι κάτω από 1 εκατομμύριο», δήλωσε η Michelle Bowen, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής επιτήρησης της υγείας του ONS. «Οι λοιμώξεις έχουν μειωθεί σε όλες τις περιοχές της Αγγλίας και στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες. Η εικόνα είναι γενικά θετική, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα».

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανέφερε μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω Covid, σε 5,97 ανά 100.000 πληθυσμού, από 6,59 την προηγούμενη εβδομάδα. Τα ποσοστά νοσηλείας γρίπης έχουν υποχωρήσει επίσης.

Η Mary Ramsay, επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης στο UKHSA, δήλωσε: «Τα επίπεδα γρίπης και Covid συνεχίζουν να πέφτουν, αλλά ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει να προφυλαχθούμε από περαιτέρω αυξήσεις. Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη άμυνά μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v