Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lufthansa: Ξεκινούν συνομιλίες για την απόκτηση του ιταλικού αερομεταφορέα ΙΤΑ

Επιστολή προθέσεων που συνυπογράφηκε με την ιταλική κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για την αγορά μειοψηφικού μεριδίου της ITA, που συν τω χρόνω θα γίνει πλειοψηφικό. Προς τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού γίγαντα στους αιθέρες.

Lufthansa: Ξεκινούν συνομιλίες για την απόκτηση του ιταλικού αερομεταφορέα ΙΤΑ

Η Ιταλία ξεκίνησε συνομιλίες με τη Lufthansa για την πώληση ενός μειοψηφικού μεριδίου της ITA Airways, της διαδόχου της χρεοκοπημένης Alitalia, σε μια κίνηση που μπορεί να δώσει το έναυσμα για ενοποίηση της αεροπορικής βιομηχανίας στην Ευρώπη, γράφει το Bloomberg.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας υπέγραψε την Παρασκευή επιστολή προθέσεων με τον γερμανικό αερομεταφορέα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, χωρίς να δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες για τις συνομιλίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Lufthansa υπέβαλε προσφορά για την αγορά και των υπόλοιπων μετοχών «σε μεταγενέστερη ημερομηνία». Οι περαιτέρω συνομιλίες θα επικεντρωθούν κυρίως στη μορφή μιας πιθανής επένδυσης μετοχικού κεφαλαίου και στην εμπορική και λειτουργική ενσωμάτωση της ITA στη Lufthansa, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Μια συμφωνία θα επέτρεπε στη Lufthansa να επεκταθεί σε μια από τις βασικές αγορές της Ευρώπης, ανοίγοντας τον δρόμο παράλληλα ώστε η Ρώμη να απαλλαγεί από ένα ασύμφορο περιουσιακό στοιχείο, που έχει απορροφήσει δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής υποστήριξης. Παράλληλα, η Lufthansa θα αποκτήσει πρόσβαση σε προσοδοφόρα υπερατλαντικά ταξίδια, εμποδίζοντας τη δημιουργία ανταγωνισμού στη βόρεια Ιταλία, που θα μπορούσε να διεκδικήσει επιβάτες από τον κόμβο της στο Μόναχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v