Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρεμλίνο για πυραυλική απειλή Πούτιν: Ή λέει ψέματα ο Τζόνσον ή δεν κατάλαβε καλά

«Είτε είναι ένα σκόπιμο ψέμα είτε δεν κατάλαβε για τι του μιλούσε ο Πούτιν», σημείωσε ο εκπρόσωπος Πεσκόφ. «Μάλλον είναι παρεξήγηση».

Κρεμλίνο για πυραυλική απειλή Πούτιν: Ή λέει ψέματα ο Τζόνσον ή δεν κατάλαβε καλά

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έλεγε ψέματα όταν είπε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον απείλησε με πυραυλικό χτύπημα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ενόψει της εισβολής στην Ουκρανία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε στους δημοσιογράφους ότι αυτά που είπε ο Τζόνσον δεν ήταν αλήθεια ή «πιο συγκεκριμένα, (είναι) ψέματα».

Ο Τζόνσον, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του BBC, είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης τον είχε απειλήσει με πυραυλικό χτύπημα που «θα διαρκέσει μόνο ένα λεπτό».

«Με απείλησε κάποια στιγμή και μου είπε: "Μπόρις, δεν θέλω να σε πληγώσω, αλλά, με έναν πύραυλο, θα χρειαζόταν μόνο ένα λεπτό" ή κάτι τέτοιο», είπε ο Τζόνσον.

Ο Πεσκόφ είπε: «Δεν υπήρξαν απειλές με πυραύλους».

«Είναι είτε ένα σκόπιμο ψέμα -επομένως πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τζόνσον γιατί επέλεξε να το πει έτσι- είτε ήταν ένα ασυνείδητο ψέμα και στην πραγματικότητα δεν κατάλαβε για τι του μιλούσε ο Πούτιν».

Ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν εξήγησε στον Τζόνσον πως, εάν η Ουκρανία ενταχθεί στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, οι πύραυλοι των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ που τοποθετούνται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, θα σήμαινε ότι οποιοσδήποτε πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει στη Μόσχα μέσα σε λίγα λεπτά και σημείωσε ότι μπορεί να υπήρξε παρεξήγηση.

«Αν έτσι έγινε κατανοητό αυτό το απόσπασμα, τότε είναι μια πολύ άβολη κατάσταση», είπε ο Πεσκόφ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v