Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα υψηλά επιτόκια στήριξαν τη UBS το τέταρτο τρίμηνο

H ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,7 δισ. δολαρίων για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2022, ανεβάζοντας τα συνολικά ετήσια κέρδη της στα $7,6 δισ. Σχέδια για επαναγορά μετοχών άνω των 5 δισ. δολαρίων φέτος.

Τα υψηλά επιτόκια στήριξαν τη UBS το τέταρτο τρίμηνο

Η UBS Group ανέφερε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ανακοίνωσε σχέδια για επαναγορά μετοχών άνω των 5 δισ. δολαρίων φέτος, καθώς η αύξηση των επιτοκίων βοήθησε στην αντιστάθμιση της πτώσης των εσόδων από το trading και των προμηθειών διαχείρισης περιουσίας.

Tα κέρδη ήταν 1,7 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ανεβάζοντας τα συνολικά ετήσια κέρδη της στα 7,6 δισ. δολάρια το 2022.

Οπως σημειώνει το CNBC, οι αναλυτές ανέμεναν ότι η UBS θα έχει κέρδη 1,3 δισ. το τέταρτο τρίμηνο και 7,3 δισ. για το έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

«Προσφέραμε καλά αποτελέσματα ολόκληρου του έτους και σταθερά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον», δήλωσε ο CEO Ralph Hammers.

Μεταξύ των μονάδων της τράπεζας, η Global Wealth Management σημείωσε αύξηση των κερδών από τόκους κατά 35% σε ετήσια βάση, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας έχουν καταγράψει άνοδο κατά περίπου 15% τους τελευταίους 12 μήνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v