Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Κοντά στους 1.900 οι «εκπαιδευτές» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Στη χώρα επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις της Wagner Group. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να αυξήσει τον αριθμό τους, δήλωσε Ρώσος πρεσβευτής του κράτους Αλεξάντρ Μπικάντοφ.

Ρωσία: Κοντά στους 1.900 οι «εκπαιδευτές» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ρωσία: Σε 1.890 ανέρχονται οι Ρώσοι "εκπαιδευτές" που βρίσκονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη χώρα

Σε 1.890 ανέρχονται οι "Ρώσοι εκπαιδευτές" που βρίσκονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δήλωσε σε συνέντευξή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Ρώσος πρεσβευτής στη χώρα, στην οποία επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις της εταιρείας μισθοφόρων Wagner Group, που συνδέεται με το Κρεμλίνο.

"Σήμερα υπάρχουν 1.890 Ρώσοι εκπαιδευτές στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να αυξήσει τον αριθμό τους. Σχετικά πρόσφατα, το Μπανγκί έστειλε τη σχετική αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", σημείωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη χώρα Αλεξάντρ Μπικάντοφ, τις δηλώσεις του οποίου μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Wagner, την οποία έχει ιδρύσει ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, έχει μετατραπεί σε σημαντικό παράγοντα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, εκτοπίζοντας σε μεγάλο βαθμό την πρώην αποικιακή δύναμη, τη Γαλλία.

Η πλούσια σε ορυκτά χώρα είναι από τις φτωχότερες στον κόσμο. Η Wagner επενέβη αρχικά στο πλευρό της κυβέρνησης για να καταστείλει εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται από το 2012.

Η Wagner, η οποία εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στον πόλεμο στην Ουκρανία στρατολογώντας ευρέως μισθοφόρους από τις ρωσικές φυλακές, έχει αναπτυχθεί στη Συρία, τη Λιβύη και το Μαλί μεταξύ άλλων χωρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v