Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πρώτες 100 μέρες του Ελον Μασκ στο τιμόνι του Twitter

Παρά τα πρώτα του παραπατήματα, ο δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο κοινωνικό δίκτυο. Ο χαρακτηρισμός του «φλεγόμενου σκουπιδοτενεκέ», οι απολύσεις και τα απρόβλεπτα tweets του.

Οι πρώτες 100 μέρες του Ελον Μασκ στο τιμόνι του Twitter

Ο Ελον Μασκ ολοκληρώνει τις πρώτες του 100 μέρες στο Twitter. Ωστόσο, έχει κάνει ένα σωρό λάθη...

Οπως σχολιάζει το Bloomberg, ο αυτοδιορισμένος επικεφαλής της εταιρείας του πέρασε πρόσφατα λίγο χρόνο με τον δεξιό YouTuber Dave Rubin στα κεντρικά γραφεία του Twitter. 

«Σκέφτεται ότι ίσως ολόκληρος ο κώδικας πρέπει να γκρεμιστεί και να ξεκινήσει από την αρχή», έγραψε ο Ρούμπιν σε μια ανάρτηση μετά τη συνάντηση. Ο Μασκ αργότερα αποκάλεσε το Twitter «ένα φλεγόμενο σκουπιδοτενεκέ που κυλάει στον δρόμο», έγραψε ο Ρούμπιν.

Ο Μασκ απέλυσε περισσότερους από τους μισούς υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους ήταν υπεύθυνοι για κρίσιμα πρότζεκτ ή υποδομές, ενώ έχει τρομάξει τους διαφημιστές με τα απρόβλεπτα tweets του. Εν τω μεταξύ, τα updates προϊόντων υπό τον Μασκ ήταν μέτρια. 

Ισως το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι το Twitter υπάρχει ακόμα. Οι αναλυτές ήταν δύσπιστοι ότι ο Μασκ θα μπορούσε να μειώσει το εργατικό δυναμικό στο μισό και να διατηρήσει σταθερή τη λειτουργία του Twitter. Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει.

Οι πρώτες 100 μέρες μπορούν να μας πουν πολλά για την πολιτική ατζέντα ενός ηγέτη και λιγότερα για το αν θα τα καταφέρει τελικά. Το δημοσίευμα ωστόσο αναφέρει ότι υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι. Παρά τα πρώτα του παραπατήματα, ο Μασκ εξακολουθεί να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο Twitter και η αναγνώριση από μέρους του ότι η εταιρεία του αγωνίζεται, μπορεί να σημαίνει ότι οι διορθώσεις είναι καθ' οδόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v