Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά €20 δισ. της αμερικανικής KKR για την Telecom Italia

Ευήκοον ους από την ιταλική κυβέρνηση, που θα «μελετήσει τις πληροφορίες» της πρότασης προκειμένου να ελαφρύνει το επαχθές χρέος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Προσφορά €20 δισ. της αμερικανικής KKR για την Telecom Italia

Η Ιταλία θα «μελετήσει τις λεπτομέρειες» της προσφοράς της KKR & Co για την Telecom Italia, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Τζιανκάρλο Τζορτζέτι.

Η κυβέρνηση, που είναι μέτοχος της ταλαιπωρημένης εταιρείας τηλεφωνίας, θα «αξιολογήσει την προσφορά μόλις αποκτήσει πλήρεις πληροφορίες γι' αυτήν», δήλωσε ο Τζορτζέτι στη Ρώμη, σύμφωνα με το Ansa newswire. Ο υπουργός επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο δημόσιος έλεγχος του δικτύου.

Την Πέμπτη, η Telecom Italia δήλωσε ανοιχτή να αξιολογήσει και άλλες προσφορές για τη μονάδα δικτύου της, εκτός από τη μη δεσμευτική προσφορά της KKR. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συνεδριάσει ξανά στις 24 Φεβρουαρίου για να αποφασίσει σχετικά με την προσφορά της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας.

Η προσφορά της KKR θα αποτιμούσε το δίκτυο της Telecom Italia σε περίπου 20 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia Πιέτρο Λαμπριόλα επιδιώκει την πώληση του δικτύου ούτως ώστε να μειωθεί το ακαθάριστο χρέος της εταιρείας, που ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ και έχει γίνει πιο επαχθές καθώς έχουν αυξηθεί τα επιτόκια. 

Η εταιρεία διεξάγει συζητήσεις εδώ και μήνες με την κρατική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti - τον οικονομικό βραχίονα της ιταλικής κυβέρνησης - σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης ή και συγχώνευσης του δικτύου με τη μικρότερη ανταγωνιστική Open Fiber. Η Cassa Depositi κατέχει περίπου το 10% της Telecom Italia και ελέγχει την Open Fiber.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v