Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκρός έφηβος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στη Δ. Όχθη

Πρόκειται για 17χρονο που δέχθηκε μια σφαίρα στο πρόσωπο. Πάνω από 40 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους.

Νεκρός έφηβος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στη Δ. Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν 17χρονο Παλαιστίνιο σήμερα στη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο έφηβος, ο Χάμζεχ αλ Άσκαρ, δέχθηκε μια σφαίρα στο πρόσωπο από Ισραλινούς στρατιώτες που πραγματοποιούσαν επιχείρηση στη Ναμπλούς τα ξημερώματα, επεσήμανε το υπουργείο.

Προς το παρόν ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το συμβάν.

Η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση το “Άντρο των λιονταριών” ανακοίνωσε ότι μέλη της αντάλλαξαν πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες “εισέβαλαν σε κατοικημένη περιοχή”. Η οργάνωση επεσήμανε ότι ο έφηβος που σκοτώθηκε καταγόταν από τον καταυλισμό προσφύγων Άσκαρ, κοντά στη Ναμπλούς, αλλά δεν διευκρίνισε αν ήταν μέλος της.

Επίσης σήμερα οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιους στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, στην πόλη Μπουργκίν κοντά στη Τζενίν, ανακοίνωσε οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων κρατούμενων.

Η νέα επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πραγματοποιήθηκε την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για νέα κλιμάκωση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύρραξης, μετά την όξυνση της βίας που παρατηρείται από την αρχή του έτους.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι τουλάχιστον 42 Παλαιστίνιοι – άμαχοι και αντάρτες-- έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και εποίκους από την 1η Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v