Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iταλία: Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο η Meta για μη καταβολή ΦΠΑ €870 εκατ.

Έρευνα της εισαγγελίας του Μιλάνου και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας για χρέη της μητρικής του Facebook που αφορούν την περίοδο 2015-2021.

Iταλία: Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο η Meta για μη καταβολή ΦΠΑ €870 εκατ.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου έχουν ξεκινήσει έρευνα περί μη καταβολής ΦΠΑ συνολικού ύψους περίπου 870 εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς Meta Platforms, δηλαδή της μητρικής εταιρείας του Facebook.

Η έρευνα, με επικεφαλής την ιταλική οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza), επικεντρώνεται στα έτη 2015 έως 2021, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο της ανωνυμίας. 

Την πρώτη σχετική αναφορά δημοσίευσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ενώ οι εκπρόσωποι τόσο της Meta όσο και της εισαγγελίας του Μιλάνου και της Guardia di Finanza αρνήθηκαν να σχολιάσουν. 

Η υπόθεση είναι η τελευταία μιας σειράς ερευνών των ιταλικών και ευρωπαϊκών αρχών αναφορικά με τις φορολογικές πρακτικές παγκόσμιων εταιρειών. Το 2019 Ιταλοί εισαγγελείς ερεύνησαν τη Netflix, η οποία δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση.

Την ίδια χρονιά, η Kering, μητρική της Gucci, συμφώνησε να πληρώσει 1,25 δισ. ευρώ για να διευθετήσει φορολογικές εκκρεμότητες της περιόδου 2011-2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v